‘AB INTRA’ a ARCO

Recorregut d’ab intra, més parades. 

Amb encara l’exposició oberta a Girona una nova derivada del projecte ens ha permès presentar una carpeta/llibre d’artista a ARCO, que no deixa de ser la fira d’art amb més assistència del món, serà a Madrid del 22 al 26 de febrer de 2017. 

Hi presentem l’edició de la carpeta post-titulada Ab intra, Trajectes llum, que forma part de l’expo. És una obra gràfica que compta amb una selecció de 5 fotografies, una d’elles un negatiu imprès, d’ab intra. L’edició de la sèrie de 10 carpetes és a càrrec de Tristan Barbarà i està integrada a la secció ArtsLibris de la fira. Properament (a l’abril) serà a Barcelona per l’ArtsLibris “original”, la fira internacional dedicada als llibres d’artista i a les edicions artístiques especials, en el seu emplaçament d’origen a l’Arts Santa Mònica. El recorregut de l’editor ens fa pensar que es podrà veure internacionalment també a Lisboa, Berlin i Miami, potser Basel. Ja ho anirem concretant. 

La sèrie és una selecció dels centenars de fotografies de trajectes de llum que es van fer a la Cova de la Font Major de l’Espluga, analògiques, incloent un positivat d’un dels negatius (que lliga amb l’aspiració llum/foscor de l’exposició i que és una interpolació de les dues peces de gran format que estan a l’expo) i alguna de digital, tot només una petita part de l’ingent quantitat de producció que es va fer per la mostra, ben seleccionada.

Carpeta gràfica Ab intra, trajectes llum.
Quico Estivill & Albert Carreras
Ed. Tristan Barbarà Editions, 2017 


És un punt més del recorregut de les peces fotogràfiques de l’exposició, que es pot veure encara a la Casa de Cultura de Girona, i que ja tenen el seva versió en llibre d’autor a la qual es suma aquesta peça com a llibre d’artista/carpeta gràfica amb les 5 fotografies. Una exposició profundament marcada pel còrpus narratiu de Quico Estivill amb el qual vaig poder col·laborar en aquestes peces, co-signades. Cal el meu agraïment per deixar-m’hi participar i deixar que sortís de la tasca emminentment tècnica per poder participar-hi a nivell creatiu en part de l’immens projecte d’ab intra. Les peces fotografiques que hi tinc deuen ser menys del 5% de tota la matèria de l’exposició, pintura, instal·lació, escultura, videografia, objectes… una obra ben travada (més info).

Podem tractar l’obra gràfica gairebé com un llibre d’autor, al costat del llibre d’artista que també trobarem ocasió de presentar properament. Tot un repte. Excel·lents edicions totes elles. Tot ben resolt, n’estem satisfets. El llibre d’artista, en format carpeta, el que va a ARCO, ha passat per les mans de Còpia Lab, el millor laboratori de Barcelona i està sota el segell editorial internacional de Tristan Barbarà Editions. Ah! i inclou el poema de Victor Sunyol, excel·lent, que completa la triangulació amb Estivill i un servidor. Crec que és una peça de primer ordre amb uns acabats excel·lents. 

ARCO, here we go!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s